6. tammikuuta 2015

Makramee-rannekoruja

Puputuotannossa innostuttiin viime viikonloppuna makramee-solmeilusta ja tuloksena syntyi kolme rannekorua. Ideat (ja myös tarvikkeet suurelta osin) ovat Creativ Companylta. Hyviä ohjeita löysin myös Solmukas-blogista ja Taru Kehälinnalta.

Ensimmäisenä tuotannosta tuli ulos melko simppeli, pelkällä kaksoistasosolmulla tehty versio, jossa jujuna ovat metallikoristeet. Nyörinä on 1 mm:n vahattu puuvillanyöri.

macrame bracelet with silver rose

Seuraavaan versioon korotin vaikeustasoa lisäämällä mukaan hiukan siemenhelmiä. Koruvaijerin puutteessa pujottelin helmet siimaan. Käytäntö varmaan näyttää, oliko huono ratkaisu. Tämäkin versio on tehty 1 mm:n puuvillanyöristä. Lukitus on tehty liukusolmulla.

macrame bracelet with cabochon

Solmukkaan ohjeesta innostuneena halusin kokeilla vielä hamppunarua. En kuitenkaan ollut lopputulokseen oikein tyytyväinen. Pitää kokeilla tuota pelkällä tasosolmulla tehtävää kierteistä versiota vielä puuvillanyörillä. Tässä versiossa lukituksesta huolehtii lenkin läpi pujotettu hiukan suurempi puuhelmi.

macrame bracelet

P.S. Pääsin nyt testaamaan Herra Pupulta joululahjaksi saamaani kuvausstudiota. Ei voi muuta sanoa kuin että kyllä oli kuvaaminen hauskaa ja helppoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti